Happy

Omdat ik geloof in pure en duurzame projecten richt Send Some Happiness zich alleen op projecten die goed zijn voor mens, dier en natuur. Only Good Vibes zullen we maar zeggen. Waarom? Ik zie graag dat alle generaties die nog na ons komen, zo lang mogelijk van onze unieke aarde kunnen genieten. Remember “There is no planet B”! Ik weet dan ook zeker dat dit de projecten zijn die bij Send Some Happiness passen en waarvoor ik door het vuur wil gaan.

Let’s meet >>

Schrijfsel: Are you ready?

Er is zoveel gaande op dit moment, ik begrijp dat er veel verschillende gevoelens en meningen zijn over deze corona periode. Maar doordat ik zelf even uit de running ben (door corona helaas) kon ik vanaf een afstandje ook heel veel dingen zien die ik normaal niet had gezien of had kunnen voelen. Daarom een klein schrijfsel over positief denken, je hart openen en gebruiken als kompas, open staan voor nieuwe ideeën en veranderingen omarmen (hoe ongunstig die soms ook lijken). Opnieuw de verbinding leggen met jezelf en je eigen missie hier op aarde maar ook de verbinding opzoeken juist met elkaar en durven te vertrouwen op je intuïtie ♡

Corona. De ene wordt doodziek, de andere voelt bijna niets, een klein gedeelte herstelt langzaam en zit nog maanden met klachten en in het ergste geval overlijden mensen aan dit virus. Dit geldt zeker niet alleen voor ouderen en ook al was dit wel het geval dan nog hadden veel van deze mensen anders nog jaren kunnen leven en mooie herinneringen kunnen maken. Ik snap dat er twijfels ontstaan bij mensen wanneer één virus zo veel verschillende uitingen heeft. Het is heel logisch dat dit vragen en onbegrip met zich meebrengt. Want wat wij het liefst als mens willen is duidelijkheid en antwoorden op al onze vragen. Zo zijn we dit gewend en zo zijn we opgevoed. We willen alles snappen en het moet vooral logisch en verklaarbaar zijn. En nu weten we even niets meer zeker. Financieel gezien niet, ons gezondheid kan gevaar lopen, we moeten meer tijd doorbrengen in rust en kunnen minder sociaal zijn. Geen geren, geen gevlieg. Dat zijn nogal wat veranderingen. 

En al deze veranderingen hebben invloed op hoe we ons voelen en hoe we ons gedragen. Het niet begrijpen en het niet weten doet vreemde dingen met ons ego en zoals we weten is angst altijd een slechte raadgever geweest. Raken we ons baan kwijt? Raken we onze vrijheid kwijt. Er worden ons opeens dingen opgelegd? Moeten we daar wel mee akkoord gaan? We moeten ineens rekening houden met anderen (dat zijn we ook niet gewend in deze individualistische maatschappij). Wat voor de één geen enkel probleem lijkt is voor de ander een reden om hier tegenin te gaan of hier iets van te vinden. Denk bijvoorbeeld aan het dragen van mondkapjes. Misschien helpt dit niet maar zolang er ook maar een kleine kans is dat je net die ene persoon er mee kunt helpen dan is dit in mijn ogen een kleine moeite. En toch zie ik veel verzet en ophef tegen al deze ‘regels’. Ik moet eerlijk bekennen dat ik ook geen idee heb hoe betrouwbaar de tests nu werkelijk zijn of hoe betrouwbaar de vaccins zijn of dat een mondkapje nu wel of niet werkt. Maar wat ik denk is dat het daar helemaal niet om gaat. Het punt is dat we in deze tijd niet hierover moeten discussiëren. Deze tijd daagt ons uit om veel verder te kijken, nog dieper te voelen, te vertrouwen op onze intuïtie, oude patronen en gewoontes te durven los laten zodat we samen een nieuwe en betere wereld kunnen creëren. 

En één ding weet ik zeker. Vertrouwen wint altijd van angst en liefde. Leven vanuit je hart wint altijd van het ego. Dus wat als we angst, eenzaamheid, verzet en al ons onzekerheden en al onze gedachten van ‘het allemaal even niet weten’ nu eens omruilen voor vertrouwen hebben in wat hieruit voort kan komen, zelf liefde de wereld in sturen, elkaar beloven om voor elkaar te zorgen en om er voor elkaar te zijn. Dat we hoe dan ook uit deze crisis komen door samen te werken en positief te blijven denken. Want hoe sterk we ook allemaal geloven in deze op geld gebaseerde economie, ik geloof dat we nog veel en veel beter kunnen dan dat we nu doen. Het is tijd om nieuwe elementen toe te voegen aan ons huidige systeem.

Want zeg nu zelf, deze economie waarvan wij nu zo bang zijn om deze kwijt te raken ‘zorgt’ niet voor heel veel rust en vertrouwen en kan ook niet iedereen straks financieel voorzien. Dat moet toch veel beter kunnen? Waarom willen we zo graag naar deze huidige economie terug terwijl we nu zo duidelijk zien dat deze niet 100% werkt voor iedereen? Wij kunnen toch samen met zijn allen veel en veel beter dan dit huidige systeem. Wij kunnen er met zijn allen voor zorgen dat we hier positiever uitkomen. Alle middelen zijn er om na deze crisis en zelfs nu al tijdens deze crisis er iets beters van te maken. Maar dat kan niet wanneer iedereen op zijn eigen eilandje blijft zitten (en al helemaal niet klagend!). Samen, met zijn allen zijn we veel sterker dan dit virus! Dus laat je eigen licht schijnen, tover je eigen krachten te voorschijn, ga visualiseren hoe jij de wereld graag wil zien. We need you now ♡ 

Ik geloof in een maatschappij waar gezondheid, geluk en financieel geluk samen kunnen komen. Dat betekent alleen wel minder ego en meer hart, minder angst en een hele grote dosis vertrouwen, positiviteit en goede pure energie. Meer samen zijn, samenwerken en minder eigen belang en individualisme. Meer tijd en rust voor jezelf zodat je ook de verbinding met de natuur en je missie hier op aarde niet vergeet of juist kunt (her) ontdekken. Meer tijd voor creativiteit, mediteren of datgene waar jij als kind zo blij van werd om te doen. 

Ik denk dat deze hele crisis niet gaat om mondkapjes, vaccins, politiek of geld. Het gaat om iets veel groters ♡

Het gaat ook niet om hoop! Dit heeft te maken met een nieuwe kijk en vertrouwen op een wereld die we nog niet kennen. Waar we allemaal in ons kracht staan, waarin we dingen gaan doen die we graag willen doen, waar we gelukkig van worden, wat bij ons past! Liefde de wereld in gooien, om er niet zelf beter van te worden maar om een hele maatschappij op een hoger niveau te brengen. Dit gaat veel verder dan positief denken of ‘eigen heft in handen nemen’. Dit gaat om oude patronen doorbreken voor gezamenlijk belang, opnieuw durven kijken naar een nieuwe wereld waarin ieder mens straks geluk (ook op financieel gebied) en gezondheid kan ervaren. Hoe? Misschien komt er straks een tijd aan waar basisinkomen, kortere werkdagen, meer mindfulness op de werkvloer en op scholen straks heel normaal is.

Daarom zeg ik voor nu kies vertrouwen voor angst, hart voor ego, meer samen en minder alleen, positieve energie voor negativiteit, laat je oude patronen los en zorg ervoor dat je nieuwe leven nog 10 keer beter gaat worden ♡ 

Liefs x

%d bloggers liken dit: